Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A Rendőrségi törvény módosítás
  2010-11-03 07:58:33, szerda
 
 
Morvai Krisztina: A Rendőrségi törvény módosításának veszélyei
2010, november 2 - 21:54


Miközben a sajtó (média) Budaházy futball-labdájával és a "hajszál híján" felrobbantott főkommunisták mártíromságával vonja el a nyilvánosság figyelmét, a kormány a T/1426. számú törvényjavaslattal szerdán a Rendőrségi törvény olyan módosítását kívánja átvinni a Parlamenten, amely elfogadása esetén az ötvenes évek totális diktatúráját, "csengőfrászát" hozná vissza Magyarországra a nyilvánvalóan amerikai nyomásra meghirdetett "terrorizmus elleni háború" jegyében.

Miközben a sajtó (média) Budaházy futball-labdájával és a "hajszál híján" felrobbantott főkommunisták mártíromságával vonja el a nyilvánosság figyelmét, a kormány a T/1426. számú törvényjavaslattal szerdán a Rendőrségi törvény olyan módosítását kívánja átvinni a Parlamenten, amely elfogadása esetén az ötvenes évek totális diktatúráját, "csengőfrászát" hozná vissza Magyarországra a nyilvánvalóan amerikai nyomásra meghirdetett "terrorizmus elleni háború" jegyében.

Ha ebből jogszabály lesz bármelyikünk, aki akár politikai vagy gazdasági tevékenysége miatt, akár más okból nem tetszik a hatalomnak folyamatosan megfigyelhető, lehallgatható, a Rákosi rendszerben megszokottak szerint "kicsinálható" lesz. Nem lesz többé magántitok, megszűnik a magánlakás sérthetetlensége, internetes vagy hagyományos levelezésünk a máig is nagyszámú Gyurcsányistát, kommunistát foglalkoztató "szervek" részéről megismerhető és nyilvántartható lesz. Tévedés ne essék, mindehhez nem kell terroristának, sőt még terrorista-gyanúsnak se lennünk, mi több, még levelezőtársunk vagy az egész más ügyben gyanútlanul általunk telefonon felhívott megfigyelt személy sem kell, hogy gyanúsítható legyen bármely bűncselekmény elkövetésével.

Az egykori főelvtársak, mai "terrorelhárító" tisztek a baráti vendégség során a magánlakásban minden szavunkat hallgathatják, felvehetik, tárolhatják, s persze megfelelő törvényi garanciák híján bármikor bármilyen célra felhasználhatják. A "magánélet" fogalma jelképessé válik. A szabályozás teljesen önkényes, annak bárki áldozatául eshet. Az elvtársak bármelyikünk magántitkát, üzleti titkát, orvosi vagy más hivatásbeli titkát megalapozott bírói engedély vagy más komoly garancia nélkül kifürkészhetik, s azzal bármikor sakkban tarthatnak bennünket vagy hozzátartozóinkat. Nehéz nem észrevenni az összefüggést: a "Magyarok Nyilai"-üggyel való rémisztgetés ennek kíván megágyazni, a hisztéria célja, hogy a polgárok ne tiltakozzanak jogaik sárba tiprása és teljes körű kiszolgáltatottságuk ellen. De mi, gondolkodó magyar emberek ébredjünk fel, a Parlament honlapján keressük meg és ismerjük meg a jogszabálytervezetet és TILTAKOZZUNK!

Mindenki haladéktalanul lépjen kapcsolatba országgyűlési képviselőjével és követelje a T/1426. számú törvényjavaslat jogtipró rendelkezéseinek leszavazását. Rövid ismertetés a Javaslatról: A 7/E paragrafus (3) bekezdése szerint a Pintér Sándor vezette terrorizmust elhárító szerv (TESZ) terrorcselekmény vagy azzal összefüggésben elkövetett más bűncselekmény m e g e l ő z é s e vagy felderítése érdekében "a terrorcselekménnyel veszélyeztetett körben...terrorcselekménnyel összefüggésbe hozható személy felderítésére és azonosítására titkos információgyűjtést alkalmazhat..", amelyet nem a bíróság, hanem az igazságügyminiszter engedélyez. A titkos információgyűjtés formáit a 25.§ sorolja fel. Ideértendő például a magánlakás titkos átkutatása, az észleltek technikai eszközzel történő rögzítése; a magánlakásban történtek megfigyelése és technikai eszközzel rögzítése; a postai küldemény felbontása; az e-mailen továbbított kommunikáció tartalmának megismerése; a telefonbeszélgetés lehallgatása. Mindezeket a rendőrség főszabályként bírói engedéllyel teheti meg, ez alól emeli ki ez a javaslat a "terrorcselekménnyel összefüggésbe hozható személyt", akinek esetében a TESZ a kormány emberétől, a minisztertől kaphat engedélyt. Ki az a "terrorcselekménnyel összefüggésbe hozható személy"? Hogy lehet egy bűncselekménnyel kapcsolatban ilyen bizonytalanul fogalmazni? "Lopással összefüggésbe hozható személy" például az, akinek ellopták a kabátját, de esetleg az is, akinek az üzletében megvásárolták a később ellopott kabátot. Ez a megfogalmazás mondatja velem teljes bizonyossággal, hogy ezen jogszabály alapján BÁRMIKOR, BÁRKI vagy bárkinek a lakása, telefonja lehallgathatóvá, illetve átkutathatóvá válik. Ezt nem tűrhetjük el!

Nem kell jogásznak lenni ahhoz, hogy lássuk: "a terrorcselekménnyel összefüggésbe hozható személy" fogalma teljesen bizonytalan, annál is inkább, mert a nyolcadik paragrafusból kiderül, hogy még bűncselekmény gyanújára sincs szükség ahhoz, hogy a titkos információgyűjtést (lakás átkutatása, lehallgatása, telefonlehallgatás, levelezés ellenőrzés) elrendeljék. A (4) bekezdés előírja, hogy amennyiben a titkos információgyűjtés során a szerv "bűncselekmény elkövetésének gyanúját észleli", haladéktalanul feljelentést tesz az illetékes hatóságnál. Ebből egyenesen következően a titkos információgyűjtés elrendeléséhez bűncselekmény gyanújára nincs szükség - bőven elegendő, hogy az illető a kormánynak valamiért nem rokonszenves. (Ez utóbbi így nem szerepel a javaslatban, csupán következtetés.) A "terrorizmus elleni háború" jegyében alkotott jogszabály felhatalmazza a kormányt, hogy a "terrorizmust elhárító szerv feladatainak és hatáskörének részletes szabályait rendeletben állapítsa meg" (32.§ 2 bek.), azaz parlamenti kontroll nélkül szabályozhatja a kormány, miként kíván totális ellenőrzést gyakorolni az életünk felett. A 30.§ értelmében pedig a megfigyeltek adatait a terrorizmust elhárító szerv "kezelheti", azaz tarthatja nyilván. Sokadszorra csodálkozom rá: mi folyik itt? Kérdezzen rá Ön is és tiltakozzon! Ilyen jogszabályt ma Magyarországon senki, semmiféle vélt vagy valós terrorista veszélyre hivatkozással ne merészeljen ránk kényszeríteni!

Budapest, 2010. október 2.

Morvai Krisztina
az Európai Parlament Szabadságjogi, Igazságügyi és Rendészeti (LIBE) Bizottságának tagja



mti - barikad.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: terrorcselekmény, rendelkezéseinek, bűncselekménnyel, sérthetetlensége, felhasználhatják, mártíromságával, nyilvántartható, levelezőtársunk, veszélyeztetett, törvényjavaslat, lehallgathatóvá, gyurcsányistát, elrendeléséhez, szabályozhatja, magyarországon, haladéktalanul, magyarországra, terrorelhárító, képviselőjével, kifürkészhetik, bizonyossággal, összefüggésben, főkommunisták, bűncselekmény, országgyűlési, felrobbantott, felderítésére, főszabályként, magánlakásban, azonosítására, tiltakozzanak, hallgathatják, lehallgatható, megfigyelhető, nyilvánvalóan, foglalkoztató, nyilvánosság figyelmét, ötvenes évek, nyilvánvalóan amerikai, hatalomnak folyamatosan, magánlakás sérthetetlensége, egykori főelvtársak, baráti vendégség, magánlakásban minden, szabályozás teljesen, elvtársak bármelyikünk, hisztéria célja, titkos információgyűjtés, magánlakás titkos, észleltek technikai, magánlakásban történtek, postai küldemény, Morvai Krisztina, Magyarok Nyilai, Pintér Sándor, Európai Parlament Szabadságjogi,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Kellemes esti időtöltést  A fenyő nem szép fa, (...)  Facebookon kaptam  Szent György nap  A fenyő nem szép fa, (...)  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Pocsai Piroska - NE SIESS!  A világnak égető szüksége van ...  Az udvariasság alapja: önismer...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Búzaszentelés  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  S a dalok tanulsága  Viharban csak az a fa marad ál...  Facebookon kaptam  A boldogság ült a világvégén  Beney Zsuzsa - Álom  Ünnepelj csak  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esti kép  Az udvariasság alapja: önismer...  Facebookon kaptam  Esti kép  Két ember becsülete  Facebookon kaptam  Amit átélünk,  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  A Föld napja  Irgalom és ítélet  Ma  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Gizike bar...  Két ember becsülete  Palóc Grand Canyon  Vannak arcok  A Föld napja  Facebookon kaptam  S a dalok tanulsága  Muratáj  Paul David Tripp Április 25  Ébredj  Alakot vált...  Beney Zsuzsa - Sirató  Bella István: Zsoltár  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Nagyon furcsa szeretni valakit...  Bella István: Zsoltár  A föld szépségéért  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Gábor Dénes gondolata  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Különös!  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Egyszerűen  Jó éjt  Facebookon kaptam  Semmit ne higgy el  Facebookon kaptam  A boldogság ült a világvégén  Naplemente  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alakot vált...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Gizike bar...  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Vannak arcok  Facebookon kaptam  Viharban csak az a fa marad ál...  Jó éjt  Lábad nyomát megőrzi a föld.  A föld szépségéért  Pocsai Piroska - NE SIESS!  Környezetvédelem  A boldogság ült a világvégén  Facebookon kaptam Gizike bar...  William Shakespeare idézet  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Ázzal aki csak szép  képre írva 
Bejegyzés Címkék
nyilvánosság figyelmét, ötvenes évek, nyilvánvalóan amerikai, hatalomnak folyamatosan, magánlakás sérthetetlensége, egykori főelvtársak, baráti vendégség, magánlakásban minden, szabályozás teljesen, elvtársak bármelyikünk, hisztéria célja, titkos információgyűjtés, magánlakás titkos, észleltek technikai, magánlakásban történtek, postai küldemény, e-mailen továbbított, rendőrség főszabályként, kormány emberétől, minisztertől kaphat, bűncselekménnyel kapcsolatban, üzletében megvásárolták, később ellopott, megfogalmazás mondatja, nyolcadik paragrafusból, illetékes hatóságnál, kormánynak valamiért, életünk felett, megfigyeltek adatait, terrorizmust elhárító, terrorcselekmény, rendelkezéseinek, bűncselekménnyel, sérthetetlensége, felhasználhatják, mártíromságával, nyilvántartható, levelezőtársunk, veszélyeztetett, törvényjavaslat, lehallgathatóvá, gyurcsányistát, elrendeléséhez, szabályozhatja, magyarországon, haladéktalanul, magyarországra, terrorelhárító, képviselőjével, kifürkészhetik, bizonyossággal, összefüggésben, főkommunisták, bűncselekmény, országgyűlési, felrobbantott, felderítésére, főszabályként, magánlakásban, azonosítására, tiltakozzanak, hallgathatják, lehallgatható, megfigyelhető, nyilvánvalóan, foglalkoztató, terroristának, elkövetésével, összefüggésbe, következtetés, módosításának, felhatalmazza, hivatkozással, bizottságának, szabadságjogi, kényszeríteni, elkövetésének, megvásárolták, bizonytalanul, megfogalmazás, átkutathatóvá, paragrafusból, csengőfrászát, terrorizmust, megfigyeltek, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4225
  • e Hét: 18455
  • e Hónap: 29566
  • e Év: 183062
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.